H i s t o r y
 

Historien om History börjar på ”Gossis”, Högre Allmänna Läroverket för gossar i Helsingborg 1963. Ett par musikintresserade grabbar hamnar i samma klass, intresset för matte och fysik är måttligt.

Efter utflykter i olika band som Lords of Treasury, Peckers och Dailtones, bildas hösten 1965 Unite 5. Bandet vinner tidningen Arbetets popbandstävling i Helsingborg februari 1966 på nybyggda biografen Spegeln. Gruppen hinner under ett par hektiska år vara husband både på Elinebergs Fritidsgård och raggarklubben Kometen i Ramlösa innan upplösningen 1969.

Efter närmare 30 års uppehåll återuppstår bandet 1997 under namnet History och består idag av 3 medlemmar, som med sång och akustiska instrument sprider 60-talsmusik runt om i Skåne. Glada och medryckande låtar med en hel del stämsång är vår specialitet.Tuve Tufvesson (0768-78 66 65)
Gitarr, melodica, ukulele, sång.

Tuve började ta lektioner för pianofröken 1957 och fick sin första gitarr 1958, en Bjärton Isabella. Han bildade gruppen Unite 5 1965 tillsammans med Glenn. Bandet repeterade i Bjuvs Musikkårs lokaler. Då som nu var det framför allt Liverpoolmusiken som gällde. Under ett antal år förstärkte Tuve Ängelholms Oratoriekör med sin tenorstämma.

Glenn Davidsson
Gitarr, sång.

Glenn fick en Herman Carlsson Levin i sina händer 1961, en gitarr som han fortfarande har i sin ägo. Lite tejpad här och var, men med ett lika fantastiskt ljud nu som då. Elektrifierad popmusik blev det först i samband med bildandet av Unite 5 och sedan i olika band fram till 1996 då Unite 5 återförendades under namnet History.

Sven-Olof ”Svempa” Svensson
Bas, sång.

Svempas musikaliska bana började med mandolin och trumspel i ABF:s vaktparad. Han spelade bas i Lords of Treasury 1963 och diverse andra band fram till 1970. Efter ett längre uppehåll fick Svempa kontakt med Glenn och spelade tillsammans med honom ett antal musikgrupper. Intresset hade vaknat igen och fröet till History var sått.